![]() |
|
|
#1 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
![]() تاریخ عضویت: Mar 2011
تشکر کرده : 2,399
تشکر شده 5,325 بار در 374 پست
|
دوستاي خوبم من اين تايپيك رو باز كردم تا غذاها يي كه با سويا درست ميكنيم
و البته دستور تهيه كردنش رو بذاريم همونطور كه همه ميدونين سويا خواص زيادي داره اما متاسفانه به خاطر طعمش زياد طرفدار نداره هر كس تجربه اي داره بياد و با بقيه درميون بذاره ممنون |
||||||||
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
|
اولي رو خودم ميگم
وقتي با سويا ماكاروني درست ميكنيد داخل سس ماكاروني مقداري شويد خشك شده بريزيد زياد طعم سويا مشخص نميشه اين هم عكس ماكاروني من با سويا |
||||||||
|
|
|
| 12 کاربر زیر از دوست گرامی طلاخانم عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند : |
|
|
#3 | |||||||||
|
کاربر نیمه فعال
تشکر کرده : 343
تشکر شده 1,265 بار در 106 پست
|
نقل قول:
برای آماده کردن سویا اونو در شیر خیس میکنم و میذارم یه ساعت در شیر خیس بخوره شیر کاملاً به خوردش میره و نرم میشه.بعد درون غذا ساز با پیاز و کمی گوشت چرخ کرده مخلوط میکنم. و پودر آویشن و پودر سیر هم بهش میزنم.خیلی خوب میشه. اگر خواستید کتلت هم درست کنید توی غذاساز با بقیه مواد سیب زمینی هم بریزید و کاملاً مخلوط و خرد کنید و در روغن درست کنید.
|
|
|
|
#4 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
|
يه ماكاروني ديگه با سويا
من شويد خشك هم به سسش اضافه كردم خوشمزه ميشه
|
||||||||
|
|
|
|
|
#5 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
موقعیت: پشت هیچستان
تشکر کرده : 1,471
تشکر شده 2,471 بار در 267 پست
|
من این خورش فسنجونو با سویا دست کردم
غذاهای دیگه هم درست کردم که همشون خوشمزه بودن مثلا خورش کدو با رب انار،ماکارونی حلزونی که روش پنیر ورقه ای گذاشتم ، پاستا اسفناج و کلا انواع ماکارونی،کتلت گیاهی که خیلی سبک و خوشمزه اس و ... فعلا یادم نمیاد
|
|
| 13 کاربر زیر از دوست گرامی سایان عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند : |
|
|
#6 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
|
اینم خورش کدو با سویا
کدها رو با پوست ورقه کنید و توی روغن سرخ کنید از روغن درش بیارید حالا پیاز خرد شده رو سرخ کنید سویا رو اضافه کنید سرخ که شد نمک و کمی زرد چوبه بزنید بعد آب و رب انار و اگه خیلی ترش نمیخواید کمی شکر تضافه کنید کدو ها رو بریزید و بذارید غذا جا بیوفته
|
|
|
|
#7 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
|
سايان جون از چه سويايي استفاده ميكني؟سويا رو چند دقيقه ميذاري خيس بخوره؟
سويا رو با شير خيس ميكني يا آب؟ ممنون.
|
||||||||
|
|
|
| کاربر زیر از دوست گرامی [ARG:2 UNDEFINED] عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده است : |
Azijam (2012-02-26)
|
|
|
#8 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
موقعیت: مشهد
تشکر کرده : 1,375
تشکر شده 1,190 بار در 207 پست
|
فکر کنم سمبوسه درست کردن رو همه بلد هستند فقط برای یادآوری اینکه سمبوسه یک غذای گیاهی ساده است و توی مهمونی ها هم میتونید درست کنید و سرو کنید اینجا می نویسم..چون متاسفانه ما غذاهای گیاهی ساده رو که قبلاْ درست میکردیم یادمون میره و مرتب می رویم دنبال درست کردن کباب و مرغ و ...ابتدا پیاز را کمی تفت دادم بعد سویا ی ریز مکسوی که قبلاً در آب خیسانده بودم را تفت دادم و به ان دو نوع ادویه هندی تند زدم بعد فلفل دلمه ای و ذرت آب پز و کمی تره خرد شده و سیب زمینی نگینی شده رو به اون اضافه کردم و تفت دادم .از سبزیجات زیادی می تونید در سمبوسه استفاده کنید مثلاْ می تونید از قارچ یا کالباس هم استفاده کنید . بعد که مواد آماده شد اونها رو توی نانهایی که هر چه نازک تر باشه بهتره به صورت مثلثی بپیچید .بسته نان مخصوص سمبوسهکه خیلی نازک اند و باعث میشه که این دفعه سمبوسه مون خوشمزه تر و لذیذ تر بشه.تنها مشکلی که این غذا داره چرب بودنش است اگر بتونید از کاغذهایی که جاذب روغن هستند استفاده کنید چربی اش گرفته می شه و باعث می شه غذا زودتر هضم بشه.ما این غذا رو با یک سس تند و شیرین خوردیم واقعاْ خوشمزه شد .
|
||||||||
|
|
|
| 12 کاربر زیر از دوست گرامی پرند عزیز برای این پست سودمند تشکر نموده اند : |
|
|
#9 | |||||||||
|
کاربر نیمه فعال
|
نقل قول:
راستی سمبوسه رو مامانم درست میکنه البته با مخلوط گوشت و سویا
|
|
|
|
#10 | ||||||||
|
کاربر نیمه فعال
|
این مطلبو میذارم تا هر کی سری به تاپیک میزنه از خواص سویا هم مطلع بشه
مقايسه گوشت و سويا ________________________________________ بالاخره سويا مفيد است يا مضر؟ خوب است يا بد؟ اين سوال براي هرکسي که تحقيقات ضد و نقيض مربوط به اين منبع پروتئين گياهي را خوانده باشد، خواهناخواه، پيش ميآيد. دکتر تيرنگ نيستاني، متخصص تغذيه و رژيمدرماني، به اين سوال و ساير سوالها درباره خواص سويا پاسخ ميدهد.... س: آقاي دکتر! اجازه بدهيد با اين سوال شروع کنيم که اصلا سويا چيست؟ آنچه به عنوان پروتئين سويا در بازار عرضه ميشود، درواقع، از نوعي لوبيا گرفته شده و به عبارت سادهتر، لوبيايي است که در صنعت روغن آن گرفته و پروتئين آن استخراج شده و با تکنيکهاي خاصي به آن شکل دادهاند و به حالتي که در بازار ميبينيم به عنوان پروتئين سويا عرضه شده است. يعني از ديدگاه تغذيه در طبقهبندي غذاها، سويا جزو حبوبات است. س: پس چرا تا اين حد روي پروتئين سويا تاکيد ميشود؟ چون حبوبات و از جمله سويا از محتواي پروتئيني بالايي برخوردارند؛ به طوري که سوياي خشک پس از طبخ، چيزي حدود 50 تا 60 درصد پروتئين دارد. س: پروتئين سويا از نظر کيفيت و کميت با پروتئين گوشت برابر است؟ وقتي سويا طبخ ميشود، به اين دليل که آب زيادي جذب ميکند، غلظت پروتئيناش حدود 15 تا 20 درصد کم ميشود که با وجود اين، باز هم پروتئين آن بسيار بالاست. پس مقدار آن از نظر پروتئين در مقايسه با گوشت قابل ملاحظه است. از نظر کيفيت پروتئين و مرغوبيت آن نيز بايد به اين موضوع توجه کنيم که تا چه حد پروتئين سويا ميتواند نياز يک فرد را برطرف کند. از نظر ترکيب به طور کلي پروتئينهاي گياهي معمولا از نظر يک يا چند اسيدآمينه ضروري محدوديت يا کمبود دارند. برخي اسيدهاي آمينه به طور طبيعي در بدن ساخته ميشوند و به آن دسته اسيدهاي آمينه غيرضروري گفته ميشود. در صورتي که بدن آنزيمهاي ساخت برخي از اسيدهاي آمينه را نداشته باشد، به آن دسته اسيدهاي آمينه ضروري ميگويند؛ يعني اگر در جيره غذايي مصرف نشوند، علايم کمبود آن اسيد آمينه در بدن ظاهر شده و عوارضي را به دنبال خواهد داشت. پروتئينهاي حيواني تقريبا کاملاند و ترکيب اسيدآمينه آنها محدوديت ندارد اما پروتئينهاي گياهي از نظر يک يا چند اسيدآمينه محدوديت دارند. پروتئين سويا از نظر اسيدآمينه متيونين که ضروري هم هست، محدوديت دارد اما جالب است که اگر ما پروتئينهاي گياهي مختلفي را مصرف کنيم که از نظر اسيدهاي آمينه متفاوتي محدوديت دارند ميتوانند همديگر را تکميل کنند؛ مثلا در غلات، پروتئين موجود در نان، گندم و برنج از نظر اسيدآمينه ليزين محدوديت دارد و در نتيجه اگر غلات و حبوبات با هم مصرف شوند اسيدهاي آمينه آنها همديگر را تکميل ميکنند و به عبارت ديگر، مصرف پروتئين سويا از اين نظر مشکلي ايجاد نکرده و به همان مرغوبيت پروتئين حيواني است. س: با مصرف گوشت، آهن بدن تامين ميشود. حالا اگر سويا را جايگزين گوشت کنيم، دچار کمبود آهن نميشويم؟ در رابطه با ميزان آهن بايد به اين موضوع اشاره کنم که ميزان آهن موجود در گوشت زياد بالا نيست و در حد يک يا يکوهفتدهم يا يکوهشتدهم ميليگرم است اما در سوياي خام، چيزي حدود 13 تا 14 ميليگرم آهن داريم. البته وقتي سويا پخته ميشود مقداري از آهن موجود در آن در آب پخت نشست ميکند و مقداري از آن نيز در مرحله خيساندن وارد آب شده و از اين مقدار کم ميشود اما با اين وجود، باز از نظر محتواي آهن سويا غنيتر از گوشت است. س: آهن سويا هم ميتواند به خوبي آهن گوشت جذب بدنمان شود؟ در رابطه با قابليت جذب آهن سويا بايد به اين نکته اشاره کنم که آهن موجود در گوشت اگر چه کم است اما قابليت جذب فوقالعاده بالايي دارد ولي آهن موجود در سويا به اين دليل که از نظر مولکولي ساختار متفاوتي دارد، جذب پايينتري دارد و برخي عوامل مهارکننده جذب آهن مثل فيبر بالا در سويا به چشم ميخورد. با اين وجود، چون ميزان آهن موجود در آن بالاست، جذب پايينتر آهن سويا نمره منفي براي آن محسوب نميشود و ميتواند تامينکننده آهن بدن باشد. س: در رابطه با عنصري مثل روي، چهطور؟ غالب منابع غذايي که ما براي تأمين روي ميشناسيم با آهن، مشترک هستند. بهترين منبع غذايي روي، گوشت است. در رابطه با سوياي خشک بايد گفت ميزان روي موجود در آن حدود 5 تا 6 ميليگرم به ازاي هر 100 ميليگرم پروتئين است. طبيعي است که وقتي سويا طبخ ميشود، مقدار روي ناچيز شده و از اين نظر چندان غني نيست اما فراموش نکنيم که قرار نيست همه مواد مغذي مورد نياز خود را از يک ماده غذايي بگيريم و اصل تنوع در تغذيه هم بر همين واقعيت مبتني است. س: به اين ترتيب، ظاهرا جايگزين کردن سويا با گوشت قرمز مشکلي ايجاد نميکند. بله؛ اگر فردي رژيم غذايي متنوع و متعادلي داشته باشد، جايگزين کردن کامل سويا به جاي گوشت براي او مشکلي پيش نخواهد آورد و حتي اگر ذايقه فردي مزه سويا را نپسندد ميتواند آن را با يکدوم گوشت مخلوط كند. فراموش نکنيم که پروتئين سويا در مقايسه با گوشت، از نظر اقتصادي مقرون به صرفهتر بوده و با يک فرهنگسازي صحيح ميتواند جايگزين مناسبي محسوب شود. س: يعني شما خودتان اين کار را به مراجعانتان توصيه ميکنيد؟ خب، نبايد ناديده گرفت که بالاخره هر گوشتي لااقل 15 درصد چربي اشباع دارد و از اين نظر، سويا در صورتي که درست طبخ شود، ميتواند براي سلامت سيستم قلب و عروق مناسبتر از گوشت باشد.از سوي ديگر تحقيقات بسياري نشان داده که فيتوکميکالهاي موجود در سويا به ويژه استروژنهاي گياهي در سلامت عمومي بدن، پيشگيري از پوکي استخوان و حالتهاي قبل و بعد از يائسگي نقش موثري دارند. در ضمن، به دليل فيبر بالا براي کارکرد سيستم گوارش مفيد بوده و سبب رفع يبوست ميشوند.
|
|
![]() |
| کلیدواژه |
| لوبیا چشم بلبلی , ماکارونی , مزه , نان , کوکو , گیاهی , پیراشکی , آموزش , انواع , اسفناج , برنج , تره , جعفرى , حبوبات , سلامت , سويا , شير , غذا |
| در حال حاضر کاربران زیر مشغول مشاهده این تاپیک می باشند: 8 (0 عضو و 8 میهمان) | |
| امکانات | |
| حالات نمایش | |
|
|